Saya telah mencuba untuk membuat campuran kiub aloe vera dan jus rosselle. Memang sedap dan aloe vera berasa sangat rangup dan segar. Sebelum ini saya pernah rasa jus campuran epal aloe vera dalam TetraPak, mmg terasa kelainannya. Kaedah penyediaan seperti berikut:
- Satu bahagian kulit aloe vera dikupas, kemudian dikeluarkan isinya menggunakan sudu. Buang sisa2 hijau kerana ianya agak pahit.
- Basuh isi aloe vera 3 kali dengan air.
- Kemudian, potong isinya dalam bentuk kiub dan masukkan terus ke dalam jus rosselle.
Menarik jugak nie.jus yg kreatif .mesti sedap kan..
ReplyDeleteApa2 hasil tanam sendiri mmg sedap!
Deletei also eat my roselle & aloe vera tis way!! memang sedap kan!
ReplyDeleteAgreed!
DeleteBagus ni very healthy!
ReplyDeletemesti cuba tp sebelum tu kne buat aloe vera kasi gemok dulu..keding2 payah nk siang
DeleteFresh from garden
DeleteNadia....yg ini mmg jenis besar. Baka afrika
Delete