Wednesday, February 6, 2013

Gladioli ketiga pemalu

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,
Gladioli ketiga saya ini yg berwarna merah macam malu-malu nak memgeluarkan bunga. Mungkin pada awalnya saya letak di tempat yg shade sikit rasanya. Apa2pun nanti akan disimpan bulbnya  untuk ditanam di lain masa.




8 comments:

  1. Replies
    1. Tak mekar sepenuhnya.tapi syukur nak jugak berbunga

      Delete
  2. merah kuning putih sudah keluar..semua cantik...ada lagi pokok glad tak kuar bunga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada lg satu. Yg satu ni bercabang dua. Menurut tukang kebun diana...bulbnye mungkin berpecah kpd 2. Sekarang ni belum nampak tanda2 pertumbuhan.

      Delete
  3. Very lucky ada at least 3 warna dalam koleksi dah ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur. Alhamdulillah :) terima kasih sbb tukang kebun yg pilihkan ;)

      Delete