Wednesday, February 27, 2013

Hasil tuaian minggu lepas

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,
Hasil tuaian minggu lepas diserikan dengan tomato dan lobak putih. Alhamdulillah, syukur. Setiap hari boleh tuai sayur depan rumah. Masa tidak lagi terbuang dengan menghadap sematfon browse sana sini tanpa tujuan. Masa senggang pasti ke laman rumah atau merancang untuk tanaman seterusnya. Banyak lagi seeds in the list yg belum disemai. Tempat terhad, kene rancang untuk mengoptimumkan penanaman di laman rumah supaya pelbagai jenis sayur boleh kami sekeluarga rasa :)


14 comments:

  1. Banyak tu tuaian wpun ruang tidak sebesar mana..alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. cantik-cantik segar semua rupa tuaian...suka tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Picasa edit tu. Kasi boost kaler kasi fresh :)

      Delete
  3. Replies
    1. Lihatlah bendi lagi panjang dari lobak. Sila jgn jeles.

      Delete
  4. Alhamdulillah,rasa macam berbaloi2 segala usaha kan dapat menikmati hasil sendiri.

    ReplyDelete
  5. mencabar jugu nak masak satu hidangan dgn kepelbagaian sayur...Zam tanam radish tu dalam bekas ke atas tanah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tuai saja. Lain2 mr chef fikir :) tanam dalam bekas je DR H.

      Delete
  6. Cantiknya lobak putih tu. Suci dari dinodai pest ;).
    Mr. Chef mesti seronok banyak pilihan sayur untuk masak-masak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur alhamdulillah. Mr chef mmg sgt happy masak guna hasil kebun.selain happy dengan menjimatkan duitnya :) dia juga happy nak rasa sayur2 yg takde kat pasar. Mmg senang nak mintak fund or buat keje2 bertukang utk kebun ;)

      Delete
    2. samala..Rizal pun camtu. Dia selalu jenguk kebun sejemput kat belakang nak petik mana2 yg boleh buat ulam.. kalau nak suruh belikan tanah ker, bj ker.. cepat jer

      Delete