Sunday, February 24, 2013

Tuaian lobak putih sulung

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,
Sungguh teruja menuai hasil lobak putih yg pertama ini. Tidaklah sebesar manapun. Daunnya saja yg banyak. Tapi apabila Mr Chef gabungkan sekali lobak dengan daunnya buat masak lemak sangatlah sedap. Kids pun suka. Tak sabar pula menunggu lobak2 yg lain terbentuk. Kene tanam lebih banyak lagi atas arahan Mr Chef :) Teringat dulu semasa full breastfeeding anak kedua 4 thn yang lepas, lobak putih inilah rajin dimakan untuk menambahkan susu badan. Tetapi semasa itu beli kat pasar sajalah. Masih belum berkesedaran untuk tanam sendiri lagi ;) 


4 comments:

  1. Salam..Berapa lama ni Zamzurina?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak mar...satu setgh bulan jugakla. Seronok jugak tanam radish ni

      Delete
  2. Tengok radish tu, beri semangat nak cuba pelbagai radish. Radish tu boleh besar dalam pasu ye. Rasanya nak cuba tanam kat taman Sains kat Sk. Bagi tanam minat anak-anak Melayu tanam sayur sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Srikota garden. Sesuai tanam dlm bekas.ayat last tu saya suka :D idea bernas! Cik srikota dah berjaya tanam radish merah tu...saya patut berguru dgn cik srikota.

      Delete