Wednesday, March 12, 2014

Warna-warni Petak Hijau

Assalamualaikum dan selamat sejahtera para pengunjung yang budiman,




Ri Ri Ying

Blue Crossandra

Shocking Pink Vinca


Akar Dani



Pegaga Gajah


Water Hyacinth


Yellow Frangipani



13 comments:

  1. cantik2 nya...yg merah pertama tu sy suka!

    ReplyDelete
  2. Ri ri ying yang sama batch dengan Awin punya ada di sini pun lebih kurang sama berbunga adiknya.
    Blue Crossandra tu bila dah layu bunganya, pangkas sahaja biar pokoknya makin bushy. Nanti lebih banyak bunga diberikan.
    Ohhh sambil berkebun ada perfume dengan akar dani ya ;) .
    Frangipani bali mengintai jiran sebelah ya.
    Memang feel like spring di Petak Hijau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diana....blue crossandra tu sebenarnya belum dialih lagi. masih berada dalam bekas semaian semasa Diana hantar. Tumpang letak je kat tempat kunyit.

      Delete
    2. Oh ya ke mesti akarnya dah terkeluar-keluar ;) .

      Delete
  3. Ri Ri Ying nama melayu nya apa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu sudais. inipun tahu dari diana

      Delete
  4. Seronok bila semua berbunga serentak... akar dani akak masih baby lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok sbb dpt juga menjamu mata tatkala hasil sayuran tidak memberangsangkan.

      Delete
  5. Salam Awin,

    Pasti ceria tuannya melihatkan bunga kembang di laman, cantik2 warnanya, terutama yang shocking pink vinca dan yellow frangipani tu! Kali pertama kenal bunga ri ri ying tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak aji nak anak pokok shocking pink vinca sila beritahu. sebab anak2 pokoknya banyak tumbuh

      Delete
  6. Pokok kemunting/vinca yang paling saya suka....warna putih pun cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lihat nikmat ingat Pemberi nikmat

      Delete