Assalamualaikum dan selamat sejahtera,
Pejabat tempat saya bekerja berada di tengah-tengah metropolitan Kuala Lumpur. Makanannya semuanya semakin mahal. Jadi, untuk berjimat, saya telah mula membawa ulam-ulaman ini ke pejabat. Sekurang-kurangnya tidak perlu saya ambil hidangan sayuran yg akan dicaj minimum RM1.00. Di samping itu, boleh juga berkongsi dengan rakan-rakan sepejabat yg juga suka ulam-ulaman segar dan organik :) Ini adalah ulam untuk minggu ini, hasil tuaian di malam hari ~ pucuk kari, cekur dan pegaga gajah.
pucuk kari pun boleh buat ulam..sama lah kt opis sy ni...diorg kadang kalau nak buat potluck mesti request ulam!
ReplyDeleteterbaekkk ;)
Deletetuhlah bagusnya bertanam sendiri kat umah...:)
ReplyDeletegood for health and cost saving :)
Deleteoh pucuk kari bolrh dibuat ulam rupanya :)
ReplyDeleteboleh. sila cuba. sedap rasanya
Deletealhamdulillah...berkat bercucuk tanam...boleh luaskan nikmat rezeki dgn bersedekah..
ReplyDeletein shaa Allah
Deletepokok kari dah meninggi..masak kari setahun sekali! (he he..) Selama ni x tau yg daun tu blh buat ulam..alahai
ReplyDeletepandai lynn berpantun 2 kerat. boleh buat ulam. arwah MIL yg ajar makan ni
DeleteBagus patut dicontohi.
ReplyDeletesaya mencontohi smRose :)
DeleteSalam Zam,
ReplyDeletebaru tahu pucuk kari pun boleh buat ulam, tq for the info. Pagaga tu Mak Aji panggil pegaga air, yang sama, kan? Mak Aji pun semasa masih kerja selalu bawa macam2 ke ofis utk dikongsi, antara lain betik muda dan cili utk dibuat som tham, daun kesum, pisang. Seronok berkongsi. Mak Aji serah aja kunci kereta, mereka pergi ambik sendiri.
saya pun tahu setelah berkahwin....arwah mak mertua kenalkan. mmg sedap. bagusnya mak aji.siap bg keta suh p ambik sendiri
Delete